PADI Open Water

Stiati ca 70,8% din suprafata Pamantului este acoperita de ape iar uscatul reprezinta doar 28,8%? Probabil am invatat cu totii acest lucru la orele de geografie din scoala primara, putini ni le mai aducem insa aminte.

Dupa ce timp de peste 32 de ani am strabatut in lung si in lat Pamantul si dupa ce credeam ca le-am vazut pe toate, a urmat concediul din septembrie 2015, primul concediu planificat special pentru un peisaj subacvatic 🙂 .

M-am alaturat unui grup de diveri cu experienta care mergeau in Malaezia, in Pulau Redang (Pulau inseamna insula) din Marea Chinei de Sud, special pentru a face aici scufundari. M-am intrebat ce o fi asa de special legat de locul asta si am gasit ca aici s-ar gasi 80% din speciile marine din regiunea Filipinelor, Indonezia si Papua Noua Guinee.

Evident, cu putin timp inainte de plecarea in concediu m-am apucat sa fac cursuri de diving si sa ma pregatesc pentru certificarea PADI Open Water. Cursul contine 5 module teoretice, 5 module de exercitii practice la bazin, 4 scufundari in ape deschise si examinarea finala.

Au urmat, asadar, primele lectii la piscina in Bucuresti (Olimpia si Floreasca) apoi primele scunfundari la Constanta, in spatele Cazinoului. Ultimele doua scufundari din cadrul cursului le-am avut chiar in Marea Chinei de Sud iar pentru examen, desi eram in concediu, am invatat manualul de diving de la 05:00 dimineata pana la 02:30 noaptea.

Lumea din adancuri este una cu adevarat uimitoare, am incarcat mai sus un film video realizat cu prilejul acestei vacante de catre unul dintre membrii grupului. Ma puteti admira si pe mine in toata splendoarea la prima mea scufundare de proaspat certificat PADI Open Water, certificare care mi-a permis sa ma alatur diverilor experimentati.

Datorita faptului ca suntem alcatuiti intr-o proportie de 90% din apa, sentimentul scufundarii in adancuri si controlul flotabilitatii prin intermediul respiratiei (flotabilitatea neutra este asemanatoare imponderabilitatii unui astronaut in spatiu) sunt coplesitoare.

La revenirea din Malaezia un lucru este clar: aceasta certificare imi va schimba pentru totdeauna modul in care imi planific vacantele.

Foto: © srilanka-divingtours.com

2 Comments

  1. Imaginile sunt superbe. Si eu ador peisajul subacvatic dar nu stiu exact cand as putea sa-mi propun o astfel de escapada. Pe langa faptul ca trebuie timp pentru cursuri si altele, nu pot spune ca sunt chiar atat de curajoasa, insa pentru o astfel de experienta mi-as asuma orice risc. Sunt lucruri greu de imaginat acolo, par ireale si e pacat sa nu ai macar o data in viata ocazia asta.

  2. Noi am fost cu niste prieteni care au aigntee de turism si au facut excursia pentru ei, ei nu o au in oferta lor. Am vazut la mai multe agentii oferte in maldive, dar mai scumpe decat am fost eu. Eu ma ocup de ceva timp, pe cont propriu, de organizare de excursii si circuite personalizate, si daca iti faci rezervarile din timp (5-6-7 luni inainte) poti economisi destui de multi bani. De exemplu, eu voi pleca toata luna noiembrie in malaezia si cambogia si ma costa toata excursia, organizata de mine, 1400 de Euro. In aceiasi excursie au fost parintii mei acum doi ani prin aigntee si i-a costat 2200 de Euro, si au stat si mai putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *