Prin aplicatia Anti-Theft Mobile lansata de cei de la F-Secure iti poti proteja telefonul, daca ti-a fost furat sau daca l-ai pierdut. Aplicatia este foarte simplu de instalat, este gratuita, poate fi descarcata si instalata direct pe telefonul mobil. Puteti verifica daca aplicatia este compatibila cu telefonul pe care il detineti aici.

Prin intermediul aplicatiei, telefonul poate fi localizat prin trimiterea unui SMS catre acesta, veti primi inapoi un mesaj cu locatia telefonului afisata pe Google Maps, telefonul poate fi blocat sau pot fi sterse datele personale (fotografii, mesaje etc) de la distanta.

Chiar daca SIM-ul telefonului a fost schimbat veti fi notificat printr-un mesaj de alertare pe numarul de telefon ales la instalarea aplicatiei si puteti opera actiunile descrise mai sus. Mai multe clarificari in clipul de mai jos:

Eram un pic cam sceptic ca functioneaza si la noi, dar am testat-o si a mers. Nu cred ca are vreo legatura cu reteaua operatorului, pur si simplu aplicatia acceseaza Google Maps sau alte aplicatii de localizare instalate pe telefonul furat, determinand cu aproximatie pozitia telefonului.