Despre blog

Am început să scriu pe blog în decembrie 2006, pe platforma Blogspot. Lucram în publishing online de vreo 4 ani iar totul a început ca un experiment de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO). Google achiziționase Blogspot în 2003 și, interesat fiind sursele de trafic web și de creșterea acestuia, vroiam să testez dacă paginile găzduite de acest serviciu sunt sau nu avantajate în listarea organica.

Nu mai țin minte care a fost rezultatul testului. Fiind una dintre primele tentative de blogging din Romania s-a bucurat de o oarecare popularitate la momentul respectiv, iar interacțiunea cu proprii cititori m-a cam prins. Am achizitionat domeniul pahomi.ro iar din martie 2007 am migrat aici, pe platforma WordPress.

Prin 2009 faceam deja primii bani din blogging iar prin 2010 ma gandeam la modul serios daca sa ma las de orice altceva pentru a trai din scrisul pe blog. Trecusem de 2000 de unici / zi si de 700-800 euro incasari lunare. Simteam ca ar fi momentul optim sa renunt la job pentru ca banii castigati astfel imi vor permite sa traiesc decent si sa ma dedic blogului. Marind timpul alocat scrisului, imi imaginam ca am sa atrag si mai multi cititori si, in mod evident, si mai multi bani.

Intre timp, am avansat in cariera iar ulterior am inceput si o afacere proprie. Aceste lucru a presupus un compromis atat in ceea ce priveste valorificarea timpului meu in detrimentul blogului cat si a subiectelor ce pot fi abordate in cardrul unor postari publice.

Prin 2012 am renuntat la a mai scrie pe blog. Periodic ma gandesc sa-l reactivez.